Kurkiaurankatu 13 havainnekuva. Kuva: Arkkitehtitoimisto Ajan Arkkitehdit Oy

Järvenpään Lepolaan asumisoikeusasuntoja 5 rivitaloon

TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa Järvenpään Lepolaan, lähelle  Tuusulanjärven kulttuurimaisemia, 28 asumisoikeusasuntoa viiteen rivitaloon.

Kurkiaurankatu 13 havainnekuva. Kuva: Arkkitehtitoimisto Ajan Arkkitehdit Oy

B- ja C-talojen asunnot ovat kahdessa tasossa ja muiden talojen asunnot yhdessä tasossa. Pienimmät asunnot ovat 58 neliötä ja suurimmat 81 neliötä. Kaikilla asunnoilla on oma terassi sekä asuntopiha. Piha-alueella on viihtyisä leikki- ja oleskelualue. Autoille on katos- ja avopaikkoja, jotka on varustettu sähköpistokkeella. Kiinteistö on savuton.

Kasvavalle pientaloalueelle valmistuvat uudet rivitaloasunnot sijoittuvat Ainolan naapurustoon, lähelle kouluja, päiväkoteja sekä loistavia ulkoilumahdollisuuksia. Ainolan junaseisake ja bussipysäkit ovat lyhyen kävelymatkan päässä, ja omalla autolla pääsee nopeasti moottoritielle. Kaikki keskustan kattavat palvelut ovat parin kilometrin etäisyydellä.

Asuntojen arvioitu valmistumisajankohta on kesä-elokuussa 2020. Rakennuskohteen urakoitsijana toimii YIT, ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Ajan Arkkitehdit Oy.

Asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on TA-Asumisoikeus Oy:n mukaan alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.