Kuva: ICON Kiinteistörahastot/ Mariankatu 23

ICON ostaa Senaatti-kiinteistöiltä korttelin Kruununhaasta

Kuva: ICON Kiinteistörahastot/ Mariankatu 23

Vuonna 1885 rakennettu kortteli käsittää neljä rakennusta: Mariankatu 23, Liisankatu 8A & G ja Maneesikatu 7.

Kokonaisuuden kerrosala on yhteensä 9147 neliötä. Kolme ensimmäistä rakennusta valmistui 1885 ja niiden suunnittelijana toimi Evert Lagerspetz. Liisankatu 8 G valmistui 1930, ja sen on suunnitellut Armas Siitonen.

Alun perin rakennukset toimivat Uudenmaan tarkk’ampujapataljoonan upseerirakennuksina ja sen jälkeen erilaisina kasarmeina ja esikuntina. Viimeisimpänä toimijana rakennuksissa oli maa- ja metsätalousministeriö.

ICON Kiinteistörahastot tulee kehittämään arvokiinteistöä sen historian ansaitsemalla arvokkuudella. Kehitystoimenpiteet aloitetaan kahden vuoden suunnittelu- ja kaavan valmisteluvaiheilla, jonka jälkeen korttelista jalostetaan kolme asuintaloa ja yksi hotellirakennus.

“ICON Kiinteistörahastot on etuoikeutetussa asemassa päästessään jalostamaan asuntoja ja hotellia tästä arvokkaasta kokonaisuudesta, jonka sijainti on kiistatta yksi Helsingin upeimmista” toteaa ICON Kiinteistörahastojen toimitusjohtaja Markus Havulehto.

”Korttelilla on upea historia ja sijainti. On hienoa seurata, kuinka kohde kehitetään uuteen loistoon sen arvoa kunnioittaen”, toteaa Senaatti-kiinteistöjen johtaja Mauri Sahi.

Kohteen ensimmäinen suunnittelu- ja kaavavaihe aloitetaan vuoden 2017 loppupuoliskolla, ja tavoitteena on aloittaa muutostyöt vuoden 2019 lopulla.

 

Faktoja kohteesta:

Rakennuksia yhteensä: 4 kappaletta

Kerrosala: 9 147 m2

Bruttoala: 13 625 m2

Kokonaistilavuus: 42 563 m3

ICON Kiinteistörahastot Oy

Vuonna 2010 perustettu ICON Kiinteistörahastot Oy on yksi Suomen viime vuosien tuottavimmista kiinteistösijoitusrahastoista. Menestyksemme perustuu kehityskohteisiimme. Valitsemme sijoituskohteiksi kiinteistöjä, joiden käyttötarkoituksen muutamme ja kunnostamme uuden veroiseksi.

Lisäksi kohteisiimme kuuluu kiinteistöjä, jotka puramme ja rakennamme tilalle uusia, sekä tontteja, joihin rakennamme uutta rakennuskantaa. Rakennamme kohteille itse lisäarvoa kehittämällä niitä.
Sijoitamme etenkin pääkaupunkiseudulle ja kasvukeskuksiin, projektiemme arvon ollessa yhteensä noin 250 miljoonaa euroa.

Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt on valtionhallinnon työympäristökumppani ja toimitila-asiantuntija. Olemme uusien työnteon tapojen ja työympäristöjen suunnannäyttäjä. Keskitetyt ratkaisumme auttavat asiakkaitamme tehostamaan toimintaansa ja säästämään toimitilakustannuksissa.

Senaatin vastuulla on myös valtion käytöstä poistuneiden kiinteistöjen myynti ja kehittäminen. Vastuullisuus on keskeinen osa Senaatin kaikkea toimintaa.