Henrik Suomi Valokuitusen operatiiviseksi johtajaksi

Henrik Suomi aloittaa Valokuitunen Oy:n operatiivisena johtajana (COO) heinäkuun puolivälissä. Hän vastaa yhtiön uusien valokuituverkkojen rakennuttamisesta. Valokuitunen on CapMan Infran ja Telia Companyn yhteisyritys, joka keskittyy esikaupunkialueiden kuiduttamiseen tiiviisti asutuissa taajamissa ympäri Suomen. Huhtikuun alussa startannut yhtiö suunnittelee investoivansa lähivuosina yhteensä 200–300 miljoonaa euroa uusien valokuituverkkojen rakentamiseen.

”Valokuitu on tulevaisuuden mahdollistaja, ja uskon vankasti sen suosion kasvamiseen etenkin taajamissa. Viimeistään poikkeustila, jossa nyt elämme, on varmasti saanut ihmiset pohtimaan luotettavien ja riittävien verkkoyhteyksien merkitystä arkensa sujumisen ja elämänlaatunsa takaajina niin työ- kuin vapaa-ajalla. Myös valtiovalta haluaa Suomeen lisää kiinteitä yhteyksiä, ja hieman pidemmälle katsoen hyvät valokuituverkot ovat esimerkiksi automatisoidun liikenteen ehdoton edellytys”, Henrik Suomi sanoo.

Henrik Suomella on vahva tausta energia-alan verkkojen rakennuttamisesta niin tilaajan kuin toteuttajienkin palveluksessa. Hän on valmistunut vuonna 2002 Tampereen teknillisen korkeakoulun sähkövoimatekniikan laitokselta.

Valokuitusen nykyverkossa on noin 20 000 kotitaloutta. Rakentamista lisäämällä ja vauhdittamalla yhtiön tavoitteena on tarjota käytännössä rajaton nettiyhteys jopa 200 000 kotitaloudelle tiheästi asutuissa taajamissa eri puolilla Suomea. Tänä vuonna uusia verkkoja rakennetaan 19 alueella.

”Kun rakennamme kuituverkkoa, teemme töitä kaduilla, asiakkaidemme pihoilla ja kodeissa. Tarkoituksena onkin jatkuvasti haastaa itseämme kehittämään asiakaskokemuksen kannalta parempia ja tehokkaampia ratkaisuja kuituverkkojen rakentamiseen. Mikrosahausmenetelmä on hyvä esimerkki siitä, kuinka voimme rakentaa kuidun taajamassa aiempaa nopeammin ja pienemmällä rakentamisen aikaisella haitalla. Toinen esimerkki on yhteisrakentamisen hyödyntäminen”, Henrik Suomi sanoo.

Lisätietoja antavat:
operatiivinen johtaja (16.7.2020 alkaen) Henrik Suomi, Valokuitunen Oy, puh. 040 727 4628
vt. toimitusjohtaja Sanna Mutka, Valokuitunen Oy, puh. puh. 050 327 6052


www.valokuitunen.fi
 


Valokuitunen Oy on valokuituyhteyksien uusi edelläkaivaja. Meistä valokuitu on olennainen osa niin tämän päivän kuin tulevaisuudenkin Suomea. Tuomme valokuidun jo 20 000 kotiin, ja lähivuosina investoimme 200–300 miljoonaa euroa taajamien pientaloalueiden nopeisiin ja varmoihin nettiyhteyksiin. Omistajamme ovat CapMan Infra ja Telia Company.