Havainnekuva: Arkkitehtiryhmä A6

Helsingin Jätkäsaareen 212 Hitas-asuntoa

Skanska ja Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan asuntotuotanto ovat allekirjoittaneet sopimuksen 212 Hitas-asunnon rakentamisesta Helsingin Jätkäsaareen. Urakan arvo Skanskalle on noin 50 miljoonaa euroa. Skanska vastaa kohteen rakentamisen lisäksi myös sen suunnittelusta ja taloteknisistä asennuksista.

Havainnekuva: Arkkitehtiryhmä A6

Asunto Oy Helsingin Ahdinlaituri valmistuu alkuvuodesta 2026. Taloyhtiössä on kolme 9–15 -kerroksista A-energialuokan rakennusta. Ylimpään kerrokseen tulee asukkaiden yhteiset saunatilat ja kattoterassi, josta on näkymä merelle.

Asuntojen lisäksi kohteessa on neljä liiketilaa, joista yksi on suunniteltu ravintolakäyttöön.

– Ahdinlaiturin kohde täydentää ja saattaa valmiiksi Atlantinkaaren korttelikokonaisuuden, jota on rakennettu hyvässä yhteistyössä Skanskan kanssa. Asunto Oy Helsingin Ahdinlaituriin rakentuu erinomaiselle paikalle monipuolinen valikoima uusia Hitas-asuntoja helsinkiläisille. Pilotoimme tässä hankkeessa ensimmäistä kertaa urakkasopimuksen allekirjoittamista sähköisesti, sanoo yksikön päällikkö Merja Rukko Helsingin kaupungilta.

– Rakennusten jalustaosan tummempi tiiliverhous yhdistettynä ylempien kerroksien ruudukkoaiheen rytmittämään valkobetonijulkisivuun muodostavat koko korttelille yhtenäisen ilmeen,  tulosyksikön johtaja Mikko Vaittinen Skanskasta toteaa.