Kuva: HB-Betoniteollisuus/ Pesubetonilaatta

HB-Betoniteollisuus on Suomen ainoa pesubetonivalmistaja

Kuva: HB-Betoniteollisuus/ Pesubetonilaatta

Perinteikäs kotimainen betonituottaja HB-Betoniteollisuus Oy valmistaa yhä pesubetonituotteita ja on myös tehnyt merkittäviä uusia investointeja pesubetonituotteiden tuotannon kehittämiseksi.

HB panostaa voimakkaasti pesubetoniin ja soveltaa valmistus-, muotoilu- ja viimeistelymetodeissa alan uusinta teknologiaa. Uusien teknisten ratkaisujen ja investointien myötä HB pystyy tuottamaan poikkeuksellisen ohuita pesubetonilaattoja: tällä hetkellä tuotannossa on 29mm ja 40mm paksut laatat. Tulevaisuudessa tehdas panostaa vielä enemmän niin laattojen uusiin muotoihin kuin erilaisiin laattavahvuuksiinkin.

Pesubetoni on lajitellusta rouhekivimassasta valmistettua betonia, jonka pintaa on valun jälkeen käsitelty siten, että massassa olevat sorarakeet ovat tulleet näkyviin. Pesubetoni onkin erittäin tunnistettavan näköistä ja tuttua, mutta tuotteen nimi on kuitenkin suurelle yleisölle vieraampi. Pesubetonin ulkonäköön vaikuttaa eniten betonissa käytetty kiviaines. Kiviaineen väri määrittää lopputuotteen värin ja kiviaineksen rakeisuus yhdessä pesusyvyyden kanssa pinnan karkeuden.

Pesubetonilaatta oli erityisen suosittua 1970- ja 1980-luvuilla, joten sitä voidaan nähdä yhä paljon tuon ajan rakennusten piha-alueilla. Rakeisen pintakuvionsa ansiosta pesubetonilaatta on kuitenkin käyttöominaisuuksiltaan täysin ajaton ja huomattavan turvallinen pihapäällyste – se ei luista jalan alla. Se onkin aina ollut erityisen suosittu kohteissa, joissa vaaditaan pitävää alustaa, esimerkiksi oppilaitosten ja sairaaloiden oviaukkojen edustoilla.

HB-Betoniteollisuus Oy on tällä hetkellä Suomen ainoa sarjatuotantona pesubetonituotteita valmistava tehdas.
Viiden tähden betonituottaja – HB-Betoniteollisuus Oy
HB-Betoni on viiden tähden betonituottaja, joka tarjoaa laadukkaat tuoteet ja luotettavat toimitukset. Valmistamme korkeatasoisia ympäristöbetonituotteita, harkkoja, mosaiikkibetonilaattoja, portaita sekä valmisbetonia. Yli 50 vuoden kokemus sekä perheyrityksen ihmisläheinen palvelu luovat vakaan pohjan meidän ja asiakkaidemme väliselle yhteistyölle. Toimintaamme ohjaavat ISO 9001:2008 ja ISO 14001:2004 laatu- ja ympäristöjärjestelmät.
Kestävä, kotimainen työllistäjä
Tehtaamme sijaitsevat Jyväskylässä ja Somerolla. Panostamme voimakkaasti tuotekehityksenn ja toimitusvarmuuteen, joita uudet Jyväskylässä toimivat tehtaamme parantavat entisestään. HB-Betoniteollisuus Oy:n palveluksessa on n. 120 henkilöä.