Haltonille toinen tuotantolaitos Kentuckyyn

Halton avaa Yhdysvalloissa nykyisen Kentuckyn-tehtaansa läheisyyteen uuden, noin 3 700 neliön tuotantoyksikön, joka erikoistuu ammattikeittiöiden ilmanvaihtokoneiden, korvausilmalaitteiden ja poistoilman puhdistusjärjestelmien valmistukseen. Uuden tehtaan myötä nykyinen lähes 8 000 neliön tehdas keskittyy ammattikeittiöiden huuva- ja ilmanjakoratkaisuihin. Tuotannon laajentaminen ilmavaihtokoneisiin on osa Haltonin uutta kavustrategiaa, joka tähtää asiakaslähtöisten kokonaisratkaisujen myynnin lisäämiseen ja yhtiön ammattikeittiöratkaisujen markkinan kaksinkertaistamiseen Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

Investoinnin arvo on kaikkiaan noin kahdeksan miljoonaa dollaria, joista oman tehdaslaitteiston osuus on noin puolet.

Halton on laajentanut toimintaansa Pohjois-Amerikassa tasaisesti vuodesta 1997, jolloin se avasi tehtaan Scottsvilleen. Vuonna 2018 Halton osti yhdysvaltalaisen LCSystemsin yrityskaupan yhteydessä ilmanvaihtokoneisiin liittyvää uutta osaamista ja teknologiaa, jota on myös tarkoitus valmistaa uudella tehtaalla. Jatkossa Haltonin Scottsvillen tehtaiden tuottamat ratkaisut täydentävät toisiaan.

”Teknologinen edelläkävijyys ja kyky tuottaa asiakkaillemme ja käyttäjillemme alan parasta arvoa vaativimmissakin ympäristöissä on Haltonin toiminnan ydin. Asiakkaamme haluavat myös entistä enemmän laadukkaita kokonaisratkaisuja ja me haluamme tarjota heille koko ratkaisun kattavaa Haltonin laatua”, sanoo Haltonin Pohjois- ja Etelä-Amerikan Foodservice-toiminnoista vastaava johtaja Phil Meredith.

Teknologian kehittämisessä ja jalostamisessa asiakkaittensa vaativiin erityisympäristöihin Halton on perinteisesti luottanut kansainvälisiin tuotekehityskeskuksiinsa, joista yksi sijaitsee Scottsvillen nykyisellä tehtaalla. Uutta tuotekehityskeskusta suunnitellaan avattavaksi uudelle tehtaalle noin kahden vuoden kuluessa.

”Asiakkaillemme on tärkeää, että he saavat meiltä alan parasta ja alueen standardit täyttävää teknologiaa. Amerikan markkinoilla tuotteemme noudattavat U.L. ja E.T.L. -standardeja”, Meredith sanoo.

Uusi tehdas vihitään käyttöön 16.5.2019, ja sen on tarkoitus olla täydessä toiminnassa toukokuun loppuun mennessä.