Halton osti yhdysvaltalaisen sisäilmavalmistajan

Halton on tehnyt viime vuodet järjestelmällistä työtä laajentaakseen ammattikeittiöille suunnattua tarjontaansa huuvaratkaisuista kokonaisvaltaisiin ilmankäsittelyjärjestelmiin.

”LCSystemsin kauppa tukee valittua strategiaamme ja nopeuttaa omien kokonaisrakaisujemme saantia Pohjois-Amerikan markkinoille, jossa tavoittelemme myös jatkossa merkittävää kasvua alan johtavana teknologiatoimittajana”, sanoo Haltonin Foodservice-liiketoiminnasta vastaava johtaja Georges Gaspar.

Yrityskauppaa edeltää yhtiöiden välinen pitkä yhteistyöhistoria, jonka juuret ulottuvat amerikkalaisen ASHRAE-verkoston (American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers, Inc.) puitteissa tehtyyn kehitystyöhön 1990-luvulla. Yhtiöt aloittivat ETL-lisenssoitujen tuotteiden valmistusyhteistyön vuonna 2004.

”Pitkä yhteistyökokemuksemme on osoittautunut hyvin toimivaksi, ja uskon, että tämä yrityskauppa tarjoaa meille mielenkiintoisia mahdollisuuksia uusien innovatiivisten ja asiakaskeskeisten ratkaisuiden tuottamiseen tälle tärkeälle markkinalle”, Gaspar sanoo.

LCSystems:in perustaja Steve Brown toteaa: ”Olen tuntenut Haltonin jo yli 20 vuotta ja nähnyt, että meillä on samanlainen lähestymistapa tuoteinnovaatioon, laatuun ja asiakassuhteiden hoitamiseen. Tuo kokemus tekee minut vakuuttuneeksi siitä, että LCSystems:in asiakkaat tulevat myös jatkossa saamaan korkealuokkaista palvelua Haltonin toimesta.”

Kauppa allekirjoitettiin 30.6.2018 ja sen arvo on vajaat 4 miljoonaa dollaria.

Vuonna 2019 Halton tulee toimineeksi 30 vuotta Yhdysvaltojen markkinoilla.