Jussi Aho. Kuva: RIL / Katri Lehtola

Firan Jussi Aho on RIL:n uusi puheenjohtaja

Jussi Aho. Kuva: RIL / Katri Lehtola

Tuleva puheenjohtaja Jussi Aho haluaa painottaa RILin toiminnassa jatkossa entistä vahvemmin teknologian hyödyntämistä, vastuullisuutta ja kansainvälisyyttä.

”Teknologian hyödyntäminen tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia sekä tuottavuuden että palvelulähtöisyyden parantamiseen ja jopa rakentamisen liiketoimintojen kokonaisvaltaiseen uudistamiseen. Lisäksi teknologinen kehitys mahdollistaa kansainvälisyyden toimialallamme uudella tavalla. Samaan aikaan alallamme on iso mahdollisuus − ja myös velvollisuus − vaikuttaa myönteisesti ilmastonmuutoksen torjuntaan ja kiertotalouden vahvistumiseen.”

Jussi Aho on valmistunut Oulun yliopiston rakennustekniikan osastolta diplomi-insinööriksi vuonna 1995. Hän on toiminut Fira-konsernin toimitusjohtajana vuodesta 2016 alkaen, Fira Oy:n toimitusjohtajana vv. 2009-2017 sekä hallituksen puheenjohtajana vv. 2004-2009. Hän on lisäksi yksi FIran perustajaosakkaista. Aho on työskennellyt myös Daxtum Oy:n toimitusjohtajana vv. 2002-2008 ja YIT Rakennus Oy ja Betonimestarit Oy:lla johtotehtävissä vv. 1995-2001.

Hän on myös Caverion Oyj:n, Ekovilla Oy:n, Kaskipuu Oy:n ja Envera Oy:n hallituksen jäsen. Vuosina 2016-2017 hän on toiminut Talonrakennusteollisuus ry:n hallituksen jäsenenä.

Aho on valittu 2017 Vuoden rakennusalan diplomi-insinööriksi ja samana vuonna myös Vuoden johtajaksi.

Äänestys hallituksen jäsenten valinta suoritettiin sähköisenä äänestyksenä ja valinnat vahvistettiin RIL:n syyskokouksessa 26.11.2020.