Tuua Cedercreutz (vas.), Arttu Jokinen ja Sebastian Cedercreutz Kiven takana -seminaarissa Pikku-Finlandiassa.

Ensimmäinen Kiven takana -arkkitehtipalkinto Tuua ja Sebastian Cedercreutzille

Jatkossa kolmen vuoden välein jaettavalla palkinnolla halutaan rohkaista arkkitehtejä huomioimaan kestävän kehityksen periaatteet luovista ratkaisuista ja esteettisyydestä tinkimättä.

Tuua Cedercreutz (vas.), Arttu Jokinen ja Sebastian Cedercreutz Kiven takana -seminaarissa Pikku-Finlandiassa.

– Ekologisuus ja rakennuksen pitkä elinkaari ovat meille aina olleet suunnittelun perusta. Haluamme valita jokaiseen kohteeseen materiaalin, joka joko vanhenee kauniisti tai sen huollettavuus hyväksytään osaksi valintaa. Oikein valittu luonnonkivi ei vanhene koskaan, mutta tarjoaa valtavasti toteutusmahdollisuuksia, totesivat Tuua ja Sebastian Cedercreutz kiitospuheessaan.

Cedercreutz Arkkitehdit Oy:n kädenjälki näkyy vahvasti Hangon Kuningatarvuoressa, josta rakentuu parhaillaan arkkitehtuuriltaan poikkeuksellinen asuinalue. Alueella sijaitsee Suomen eteläisin kerrostalo, jonka julkisivua suolainen meri-ilmasto ja suoraan avomereltä puskeva tuuli rasittavat rajusti.

– Palkinnon saaja ei ole tyytynyt tavanomaisiin ratkaisuihin, vaan on pyrkinyt luomaan yksilöllistä ja innovatiivista ympäristöä. Luonnonkiveä on käytetty rakennus- ja ympäristösuunnittelussa rohkeasti ja näkemyksellisesti, totesi luonnonkivirakentamisen asiantuntija Arttu Jokinen Stonegroup Finlandilta palkintoa jakaessaan.