Kuva: Icon Espoo-Suurpelto keskustakortteli

EKE-Rakennukselle Espoon Suurpellon keskustakorttelin urakka

Kuva: Icon Espoo-Suurpelto keskustakortteli

Projektinjohtourakalla tarkoitetaan Espoon Suurpellon keskustakortteliin toteutettavaa 25.000 kerrosneliömetrin suuruista rakennuskokonaisuutta. Kokonaisuuteen kuuluu asuntoja, liiketilaa, huoneistohotelli sekä näiden vaatimat pysäköintitilat.

“Espoon Suurpelto on kehittyvä ja yksi suomen suurimmista rakennusalueista, jossa asuu lopulta jopa 15.000 ihmistä. ICON Kiinteistörahastot on etuoikeutetussa asemassa saadessaan rakennuttaa alueelle keskustakorttelin, jonka ehdoton ylpeys on 20 kerroksinen, alueen maamerkiksi kohoava tornitalo”, toteaa ICON Kiinteistörahastojen toimitusjohtaja Markus Havulehto.

” Olemme iloisia, kun pitkän kokemuksen omaavana Espoolaisena perheyhtiönä pystymme hyödyntämään osaamisemme ja paikallistuntemuksemme Suurpellon keskustakorttelin toteuttamiseen ”, kertoo EKE-Rakennus Oy:n toimitusjohtaja Tea Ekengren-Saurèn.

Kohteen ensimmäisen vaiheen rakentaminen aloitetaan vuonna 2018 ja koko kohteen arvioidaan valmistuvan vuoteen 2022 mennessä.

Faktoja kohteesta:

Kerrostaloja yhteensä 4 kappaletta – 20 kerroksinen tornitalo ja kolme 8 kerroksista lamellikerrostaloa.

Huoneistoja yhteensä n.440

Kokonaisuus n. 25.000 kerrosneliömetriä

Pysäköintipaikkoja n.220

 

ICON Kiinteistörahastot Oy

Vuonna 2010 perustettu ICON Kiinteistörahastot Oy on yksi Suomen viime vuosien tuottavimmista kiinteistösijoitusrahastoista. Menestyksemme perustuu kehityskohteisiimme. Valitsemme sijoituskohteiksi kiinteistöjä, joiden käyttötarkoituksen muutamme ja kunnostamme uuden veroiseksi.

Lisäksi kohteisiimme kuuluu kiinteistöjä, jotka puramme ja rakennamme tilalle uusia, sekä tontteja, joihin rakennamme uutta rakennuskantaa. Rakennamme kohteille itse lisäarvoa kehittämällä niitä.
Sijoitamme etenkin pääkaupunkiseudulle ja kasvukeskuksiin, projektiemme arvon ollessa yhteensä noin 250 miljoonaa euroa.

EKE-Rakennus Oy

EKE-Rakennus Oy on osa suomalaista perheomisteista EKE-Yhtiöt -monialakonsernia. Konsernin emoyhtiö on EKE-Finance Oy ja pääkonttori sijaitsee Espoossa. Muiden tytäryhtiöiden toimistot sijaitsevat Pietarissa, Tallinnassa, Riiassa ja Shanghaissa. EKE-Rakennuksella on käynnissä useita rakennus- ja suunnitteluprojekteja Suomessa. Hankkeiden yhteenlaskettu arvo on yli 100 miljoonaa euroa, ja ne ovat pientaloalueita, kerrostaloalueita, teollisia laitoksia, liike- ja logistiikkakeskuksia.