Bonava HelsinginSitadelli sisäpiha havainnekuva

Bonava toteuttaa Icecapitalille tornitaloja Vuosaareen

Bonava HelsinginSitadelli sisäpiha havainnekuva

Vuosaaren Aurinkolahden pohjoisosaan, kauppakeskus Columbuksen läheisyyteen tulee tornitalokortteli. Joulukuussa korttelissa alkoi 14-kerroksisen Sitadelli 1:n rakentaminen ja nyt aloitetaan 16-kerroksinen Sitadelli 2. Niissä on yhteensä 248 asuntoa.

– Sitadelli 2 on korkein Icecapitalin rahastojen kohteista kautta aikain. Se kuvastaa hyvin tavoitteitamme olla markkinoiden edelläkävijänä myös uusimman joulukuussa perustetun, järjestyksessä jo kuudennen, Icecapital Housing Fund -rahaston osalta. Rahasto on Suomen ensimmäinen asuntoihin sijoittava kiinteistöpääomarahasto, jolla on sijoituspolitiikan rinnalla myös erillinen ilmastopolitiikka, sanoo Icecapital Ream Oy:n toimitusjohtaja Wisa Majamaa.

Icecapital Housing Fund VI Ky:n sijoituskapasiteetti on yli 400 miljoonaa euroa, ja se sijoittaa vapaarahoitteisiin asuntoihin pääkaupunkiseudulla, kehyskunnissa ja valikoiduissa kasvukeskuksissa. Rahaston suurimat sijoittajat ovat kotimaisia eläkeyhtiöitä, rahastoja ja säätiöitä sekä institutionaalisia sijoittajia.

Bonava on sitoutunut vähentämään 50 %:lla kasvihuonekaasupäästöjä yrityksen koko arvoketjussa jokaista rakennettua Bonava-kotia kohden vuoteen 2030 mennessä.