Antti Tuomela

Antti Tuomela A-Insinöörien hankekehityksen johtoon

Antti Tuomela aloittaa A-Insinöörien kiinteistö- ja kaupunkikehittämisestä vastaavan hankekehitysyksikön johtajana. Tuomela on kiinteistökehittämisen laaja-alainen ammattilainen ja muun muassa yksi hybridityöratkaisuja edistävän Spacentin perustajista.

Antti Tuomela

Tekniikan tohtori, DI Antti Tuomela on nimitetty A-Insinöörien hankekehittämisen palveluyksikön yksikönjohtajaksi 20.9.2022 alkaen. Ennen siirtymistään A-Insinööreihin Tuomela on toiminut muun muassa kiinteistösijoitusyhtiö Newsecin Pohjoismaiden ja Baltian johtajana, Aalto-yliopiston kiinteistöjohtajana sekä Aalto-yliopistokiinteistöjen toimitusjohtajana ja viimeksi hybridityöratkaisuihin erikoistuneen Spacentin perustajajäsenenä ja toimitusjohtajana.

– Maailma kiinteistömarkkinoilla ja hankkeiden kehittämisessä ja suunnittelussa on muuttunut hyvin lyhyessä ajassa. Ketterä, yhteistoiminnan osaava hankekehitystiimimme kykenee yhdistämään erilaiset toimijat yhteen hankkeita toteuttamaan. On hienoa saada tiimiä luotsaamaan yksi Suomen kiinteistökehittämisen huippuammattilaisista, toimialajohtaja Juhani Karhu sanoo.

– Antti on ollut johtamassa kansainvälisten kiinteistösijoittaja-asiakkaiden varainhoitoa, kehittämässä Aalto-yliopiston Otaniemen alueen merkittävää kiinteistökantaa ja luomassa yrittäjänä uusia tilatehokkuuden malleja. Antissa yhdistyy vaativa hankekehittäminen, kiinteistön omistajan katsantokanta sekä käyttäjäymmärrys. Jos aikoo kehittää saunaa, on erittäin hyvä, että on joskus käynyt saunassa, Karhu toteaa.

Antti Tuomelan mukaan toimistojen käyttö on muuttunut lyhyessä ajassa merkittävästi.

– Tarvitaan vähemmän, mutta laadukkaampaa tilaa. Vielä emme tiedä kaikkia koronapandemian vaikutuksia ja miten etätyö tulee muokkaamaan työn tekemistä, joten toiminnallisuuteen ja muuntojoustavuuteen täytyy satsata enemmän kuin tilan määrään. Rahoituskriisi ja investointien epävarmuus ovat tuoneet uusia trendejä, kuten yhteiskäytön mahdollisuuksien pohtimista. Neliöiden ja kuutioiden rinnalle nousee uusi ulottuvuus, tunti, Tuomela sanoo.