Ahti Rantonen

Ahti Rantonen AFRYn Suomen Kiinteistöt ja rakentaminen -yksikön johtoon

Ahti Rantonen on nimitetty 1.3.2022 alkaen AFRYn Suomen Kiinteistöt ja rakentaminen -yksikön johtajaksi (Head of Business Unit Buildings). Hän palveli tätä ennen Vahanen Suunnittelupalvelut Oy:n toimitusjohtajana. Vahanen liittyi tammikuussa 2022 osaksi pohjoismaista AFRY-konsernia.

Ahti Rantonen

Vuonna 1982 rakennusinsinööriksi Kuopiosta valmistunut Rantonen on toiminut alalla lähes 40 vuotta ja kerännyt kattavan kokemuksen muun muassa suurten kauppakeskusten ja toimisto- ja teollisuuskohteiden suunnittelusta sekä laatujohtamisesta ja liiketoiminnan, osaamisen ja myynnin kehittämisestä. Rantonen oli mukana perustamassa Finnmap Consulting Oy:ta, joka myytiin Swecolle, missä hän toimi yksikönjohtajana ennen Vahaselle siirtymistään. Uusi pesti AFRYllä kattaa kaikki talonrakentamisen toimialat mukaan lukien rakenne- ja talotekniikan, rakennuttamisen ja taloyhtiöpalvelut sekä alueyhtiöt. Rantosen johtamassa Kiinteistöt ja rakentaminen -yksikössä on noin 400 työntekijää.

– On hienoa päästä edistämään kiinteistö- ja rakennusalan palveluita yhteispohjoismaisessa konsernissa ja vahvistamaan jalansijaamme alan liiketoiminnassa. Yhdistymisen myötä palvelumme kiinteistösektorin asiakkaillemme monipuolistuvat, ja lisäksi vahvistamme ympäristöpalvelujamme kestävä kehitys ja kiertotalouden edistäminen tähtäimessämme. Pystymme jatkossa tukemaan asiakkaitamme entistä suuremmissa ja vaativammissa hankkeissa ja vauhdittamaan kestäviä digitaalisia ratkaisuja, jotka ovat strategiamme ytimessä, Rantonen sanoo.

– Nyt aluksi vastuullani on Vahasen yksiköiden organisoiminen osaksi AFRYn Suomen liiketoimintaa, ja siinä yhteydessä haluan kehittää yrityskulttuuria ja yhteisiä toimintatapojamme entistä modernimpaan suuntaan. Muuten tehtävässäni korostuvat strategiatyö ja liiketoiminnan kehittäminen. Toimin myynnin kärkenä ja pidän asiakasrajapinnat avoimina osallistuen aktiivisesti hankekehitykseen ja myyntiin. Asiakkaat voivat olla minuun suoraan yhteydessä, Rantonen toteaa.

– Ahdin ehdoton vahvuus on hänen pitkä ja kattava kokemuksensa kiinteistö- ja rakennusalalta. Toimittuaan pitkään alan johtotehtävissä hän on nähnyt lähes kaiken, mitä yrityksissä voi tapahtua. Kahden vahvan yhtiön, Vahasen ja AFRYn, palvelujen yhteentuonti on tärkeä ja mielenkiintoinen projekti, ja meillä on siihen huippuluokan osaamista. Rakennamme yhteyksiä laajasti myös AFRYn muihin yksiköihin ja kansainvälisiin resursseihin, jotta tarjoomamme on saatavilla yhdeltä luukulta koko konsernin tasolla, sanoo AFRYn Suomen rakennetun ympäristön liiketoiminnan johtaja Risto Räty.