Kuva: Aki Uotila

Äänekoskella on uusi poliisiasema

Kuva: Aki Uotila

Uusi poliisiasema on täyden palvelun asema, josta löytyy lupapalvelu, valvonta- ja hälytystoiminta, rikostutkinta sekä poliisivankila. Äänekosken poliisiaseman noin 40 väistötiloissa ollutta työntekijää pääsee sijoittumaan saman katon alle Saarijärveltä, Jyväskylästä ja Äänekosken keskustasta.

Rakennuksen laajuus on 2409 bruttoneliötä, ja kustannukset ovat noin 9 miljoonaa euroa. Poliisiaseman pääsuunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto Rosberg Ikävalko Oy ja urakoinnista Rakennusliike U. Lipsanen Oy.

– Äänekosken modulaarinen poliisiasema on hieno esimerkki poliisitalohankkeiden suunnitteluun osallistuneiden innovatiivisten ihmisten yhteistyön tuloksesta. Uudella ajattelulla olemme pyrkineet tuottamaan poliisin 2020-luvun tarpeisiin soveltuvia tyyppitaloratkaisuja, jotka ovat muuntojoustavia, monistettavissa olevia ja joilla silti kyetään hillitsemään osaltaan toimitilakustannusten hallitsematonta nousua. Uudet tyyppitalot toteuttavat myös valtion ja poliisin toimitilastrategioita ja ovat toteutustavaltaan hyvin moderneja, teknologiajohtaja Jyrki Wasastjerna Poliisihallituksesta sanoo.

Poliisiasemalla ei ole enää työhuoneita, vaan käytössä on monitilaympäristö. Henkilökunta on yhteistyössä Senaatin asiantuntijoiden kanssa laatinut pelisäännöt uusiin tiloihin.

– Tilat näyttävät oikein hyviltä ja toimivilta. Odottavan aika on ollut pitkä, mutta olemme kovin iloisia uusista tiloista. Tärkeintä meille on tietysti se, että henkilökunta pääsee terveisiin, turvallisiin ja tarkoituksen mukaisiin tiloihin, Sisä-Suomen poliisiaseman ylikonstaapeli Aki Uotila kertoo.

Äänekoskella pilotoitavaa modulaarista poliisitalomallia monistetaan muillakin pienemmillä paikkakunnilla kuten Kuusamossa, jossa on tarkoitus aloittaa vastaavan poliisitalomallin mukaiset rakennustyöt tulevana kesänä.