Tampereen Kansi. Kuva: Aihio Arkkitehdit

A-Insinöörit valittiin Tampereen Kansi -hankkeen pohjoiskannen suunnittelijaksi

Tampereen Kansi. Kuva: Aihio Arkkitehdit

A-Insinöörien suunnittelijat vastaavat Tampereen keskustaan, rautatien pohjoisosan päälle nousevan kansirakenteen sekä kolmen korkean rakennuksen ja niihin liittyvien lamellien rakenne- ja geosuunnittelusta. SRV:n suunnittelijavalintaan vaikutti erityisesti A-Insinöörien vahva näyttö korkean rakentamisen ja vaativien kohteiden suunnitteluosaamisesta.

”Pohjoiskannen osalta lupasuunnitteluvaihe on erittäin lyhyt ja intensiivinen, sillä rakennuslupa on tarkoitus jättää jo tammikuussa 2019. Suunnittelijan valinnassa suuri paino oli A-Insinöörien osaamisella ja referensseillä. Sekin vaikutti, että kansihanke on A-Insinööreille entuudestaan tuttu”, toteaa hankejohtaja Henrik Eklund SRV:ltä.

Algoritmit tehostavat suunnittelua

A-Insinöörit on viime vuosina panostanut vahvasti uusien suunnitteluteknologioiden kehittämiseen.

Algoritmiavusteisella suunnittelulla on hankkeessa merkittävä rooli. Pohjoiskannen suunnittelu on upea mahdollisuus hyödyntää uutta teknologiaa vaativan kohteen suunnittelussa”, kertoo projektinjohtajana toimiva rakennesuunnittelun toimialajohtaja Timo Leppänen A-Insinööreistä.

”Algoritmien avulla rakenneanalyysimalli ja tuotemalli saadaan ketterästi vastaamaan arkkitehtisuunnitelmien muutoksia, mikä mahdollistaa nopean vasteen vaihtoehtojen vertailuun ja nopeuttaa konseptivaiheen suunnittelua merkittävästi”, lisää teknologiajohtaja Ville Laine A-Insinööreistä.

Pohjoiskannen päälle nousevien tornitalojen kokonaispinta-ala on noin 42 000 kem² ja kannen 10 000 brm². Hankkeen kustannusarvio on noin 200 miljoonaa euroa.

Hankkeen rakennuttaja SRV valmistelee pohjoiskannen lopullisen investointi- ja rakentamispäätöksen ensi vuoden aikana. Eteläkannen rakentaminen on jo käynnissä.

Keskustaan rakentuva uusi alue sai lokakuussa nimekseen Tampereen Kansi. Hankkeeseen kuuluu useita tornitaloja ja monitoimiareena. Tornitaloihin sijoittuu asuntoja ja toimitilaa. Kansi ja ensimmäiset talot valmistuvat vuonna 2021. Koko kokonaisuuden arvioidaan valmistuvan vuonna 2024.

Lisätietoja hankkeesta www.srv.fi/tampereen-kansi​