Suunnitteilla oleva Royal Center -tapahtumakeskus Jätkäsaareen Helsinkiin on AW2-arkkitehtien ja A-Insinöörien yhteinen projekti. Kuva: AW2-arkkitehdit

A-Insinöörit osti AW2-arkkitehdit

Arkkitehtitoimisto AW2-arkkitehdit on liittynyt yrityskaupalla AINS Groupiin (A-Insinöörit-konserniin). Julkisten rakennushankkeiden arkkitehtisuunnitteluun erikoistunut, vuonna 1993 aloittanut AW2-arkkitehdit muodostaa konserniin oman arkkitehtisuunnittelun toimialan. 

Suunnitteilla oleva Royal Center -tapahtumakeskus Jätkäsaareen Helsinkiin on AW2-arkkitehtien ja A-Insinöörien yhteinen projekti. Kuva: AW2-arkkitehdit

– Yhdistämme korkeatasoisen arkkitehtuurisuunnittelun, teknisen suunnittelun, hankkeiden johtamisen sekä elinkaari- ja kustannusohjauksen parhaan mahdollisen rakennetun ympäristön saavuttamiseksi. Haluamme luoda Suomeen uudenlaista, kestävää ja kokonaisvaltaista suunnittelu- ja johtamiskulttuuria, jossa suunnitteluryhmällä on kokonaisvaltaisempi ote tilaajan tavoitteiden toteuttamisessa, AINS Groupin toimitusjohtaja Jyrki Keinänen sanoo.

– Arkkitehtien pitäisi olla vähän enemmän insinöörejä ja insinöörien vähän enemmän arkkitehteja. Tämä vanha näkemys on erinomaisen totta, sillä vain suunnittelualojen keskinäinen ymmärrys ja hankeosapuolten yhteistoiminta takaavat korkean laadun ja onnistumiset. Voimme yhdessä tarjota kestävämpiä suunnitteluratkaisuja ja viedä suomalaista osaamista maailmalle, AW2-arkkitehtien perustaja ja hallituksen puheenjohtaja, arkkitehti Matti Anttila sanoo.

AW2-arkkitehteihin kuuluu julkisten palvelurakennusten arkkitehtisuunnittelijana ansioitunut AW2 Architects Oy sekä kansainvälisiin vientiprojekteihin keskittyvä Integrated Healthcare Design Oy. AW2-arkkitehdit tarjoaa arkkitehtisuunnittelua myös Virossa. Henkilöstöä Helsingin ja Tallinnan toimistoissa on kaikkiaan yli 60.

AW2:n toiminta jatkuu nykyisen henkilökunnan ja avainhenkilöiden voimin AW2-arkkitehtien nimellä osana AINS Groupin asiantuntijaverkostoa. Toimialajohtajana aloittaa Matti Anttila.

– Monialaisuus parantaa mahdollisuuksiamme palvella asiakkaita kokonaisvaltaisesti hankekehityksestä suunnittelukohteen käyttöön asti. Kunnianhimoinen tekeminen ja kyky kuunnella asiakkaiden tarpeita säilyvät vahvuuksinamme, Anttila sanoo.

AW2-arkkitehtien ja A-Insinöörien yhteisiä projekteja ovat Helsingin Meilahteen valmistuva HUS Siltasairaala, hankesuunnitteluvaiheessa oleva Laakson yhteissairaala sekä suunnitteilla oleva Royal Center -tapahtumakeskus Jätkäsaareen Helsinkiin.

Yhdistyminen seuraa marraskuussa solmittua yrityskauppaa, jossa teollisuus- ja talotekniikkaosaaja AX-Suunnittelu liittyi osaksi A-Insinöörejä. Yhdistymisten myötä AINS Group eli A-Insinöörit-konserni kasvaa yli 1000 asiantuntijan yhteisöksi, jossa on viisi toimialaa: arkkitehtisuunnittelu, rakennuttaminen, rakennesuunnittelu, yhdyskunta- ja ympäristösuunnittelu sekä teollisuus- ja talotekniikkasuunnittelu.