Havainnekuva Melkinlaiturin peruskoulusta ja päiväkodista.
Havainnekuva Melkinlaiturin peruskoulusta ja päiväkodista.

YIT toteuttaa Melkinlaiturin peruskoulun ja päiväkodin elinkaarimallilla Helsingin Jätkäsaareen

Helsingin kaupunki ja YIT ovat sopineet Melkinlaiturin peruskoulun ja päiväkodin rakentamisesta elinkaarimallilla Helsingin Jätkäsaareen. YIT vastaa hankkeen suunnittelusta, toteuttamisesta ja 20 vuoden palvelujaksosta, joka sisältää myös vastuun kiinteistöjen optimaalisesta energiankulutuksesta. Rakennus tulee Helsingin kaupungin omistukseen. Sopimuksen kokonaisarvo YIT:lle on noin 44 miljoonaa euroa.

Tilat tulevat 550 peruskoulun ja esiopetuksen oppilaan sekä 250 varhaiskasvatusikäisen lapsen käyttöön. Rakentaminen on tarkoitus käynnistää alkuvuonna 2025, kun suunnitteluvaihe on saatettu valmiiksi. Kiinteistön odotetaan valmistuvan loppukeväästä 2027. Kiinteistön laajuus on noin 8 200 bruttoneliömetriä.

Monipuoliseen käyttöön tulevat tilat suunnitellaan mitoitukseltaan ja tilaominaisuuksiltaan muunneltaviksi ja muuntojoustaviksi niin, että ne joustavat oppijoiden ikärakenteen ja tarpeiden muuttuessa. Osa rakennuksen yhteisistä tiloista on asukkaiden ja muiden toimijoiden varattavissa ja käytettävissä iltaisin ja viikonloppuisin toiminta-aikojen ulkopuolella.

Rakennuksen ja rakennuspaikan elinkaaren aikainen hiilijalanjälki pyritään pitämään mahdollisimman alhaisena. Tavoitteena on materiaali- ja energiatehokas sekä päästötön työmaa, jossa käytetään uusiutuvia energialähteitä. Suunnitelmissa on myös hyödyntää kierrätettyjä ontelolaattoja. Hankkeelle tavoitellaan RTS-luokituksessa neljää tähteä. Kiinteistöön tehdään aurinkosähköjärjestelmä, joka kattaa vähintään 30 % kiinteistö- ja valaistussähköntarpeesta.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail