Suunnittelukuva remontoidusta Suolahden uimahallista
Suunnittelukuva remontoidusta Suolahden uimahallista. Kuva: Äänekosken kaupunki

Suolahden uimahallin peruskorjaus on merkittävä investointi Äänekosken liikuntapaikkoihin

Äänekosken kaupunki remontoi Suolahden uimahallin. Uimahalli peruskorjataan, jotta siitä saadaan käyttövarma uimahalli seuraavaksi 30 vuodeksi. Investointi on merkittävä satsaus Äänekosken liikuntapaikkoihin ja se täydentää Suolahden liikuntakeskittymää, johon kuuluu jäähalli, liikuntahalli, kuntosali, frisbeegolfrata, skeittiramppi, tekonurmi, monitoimiareena ja välituntipiha. Peruskorjaus on panostus yhteen lasten ja nuorten sekä ikääntyvän väestön tärkeimmistä liikkumispaikoista. Suolahden uimahalli suljetaan remontin vuoksi 25.11.2024.

Suolahden uimahallin peruskorjaus toteutetaan kustannustehokkaasti, laadukkaasti ja kestävästi. Tavoitteena on saada asiakkaille ja henkilökunnalle terveelliset ja turvalliset sekä käyttövarmat tilat seuraavaksi 30 vuodeksi. Peruskorjauksella parannetaan uimahallin asiakkaiden turvallisuutta ja käyttökokemusta sekä tuetaan asukkaiden hyvinvointia ja Äänekosken monipuolista harrastustoimintaa. Keskeistä hankkeessa on uimahallin energiatehokkuuden parantaminen mm. valaistuksen, hukkalämmön talteenoton ja IV-järjestelmän osalta.

1970-luvulla valmistunut Suolahden uimahalli on teknisen käyttöikänsä päässä. Viimeksi sitä on korjattu 1990-luvulla. Kaikki uimahallin tilat remontoidaan paitsi kuntosali ja kellarikerroksen hierojan työtila. Uimahallin altaat ja muiden tilojen neliöt pysyvät melko samoina, mutta esimerkiksi naisten saunasta tulee entistä isompi. Myös visuaalisesti uimahalli tulee muuttumaan. Esimerkiksi allasalueen valaistustekniikka uusitaan ja allasalueesta tuleekin näyttävä. Esteettömyys pyritään huomioimaan entistä paremmin mm. värikontrastein.

Peruskorjausta varten on kuultu kahdesti Äänekosken vanhusneuvostoa ja vammaisneuvostoa. Hanketta on esitelty kaupunkirakennelautakunnassa, kaupunginhallituksessa ja valtuustossa. Asukkaiden palautteita on otettu huomioon suunnittelutyössä.

Uimahallin peruskorjauksen kustannusarvio on tällä hetkellä 4,5 miljoonaa euroa. Valtionavustusta ei hankkeelle saatu. Peruskorjaukseen liittyvät tarjouskilpailut ovat käynnistyneet ja kilpailutus päättyy 28.10.2024.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail