Havainnekuva tulevasta asuinkerrostalosta.
Havainnekuva. Kuva: YIT

YIT urakoi A-Kruunulle kaksi asuinkerrostaloa Turun Fabriikkiin

YIT on allekirjoittanut sopimuksen A-Kruunu Oy:n kanssa Asunto Oy Turun Fabriikin Gunnar ja Asunto Oy Turun Fabriikin Giselle -nimisten asuinkerrostalojen rakentamisesta Turkuun. Talot ovat osa YIT:n aluehanketta Turun Fabriikkia. A-Kruunu on valtion erityistehtäväyhtiö, joka rakennuttaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja. Urakan arvo YIT:lle on noin 17 miljoonaa euroa ja se kirjataan vuoden kolmannen neljänneksen tilauskantaan.

ARA-rahoitteiseen hankkeeseen kuuluu kaksi taloyhtiötä, jotka sijaitsevat omilla tonteillaan. Pihakansien alle tulee korttelin yhteinen autohalli. Hankkeet ovat laajuudeltaan noin 4 700 kerrosneliömetriä ja asuntoyhtiöihin toteutetaan yhteensä 76 kotia A-energialuokkaan. Autopaikkoja kohteissa on yhteensä 49 kpl. Rakentaminen käynnistyy syyskuussa 2024 ja kotien on määrä valmistua vuoden 2026 alussa.

Fabriikki sijaitsee Turun keskustassa, VR:n entisellä konepaja-alueella. Uudet kodit ovat oman korttelin rauhassa ja lähellä ydinkeskustan palveluja. Urbaanilla alueella sijaitsee myös kulttuurin, taiteen ja luovan talouden keskus Logomo. Fabriikkiin on hyvät liikenneyhteydet, linja-autoasemalle ja rautatieasemalle on noin kilometri, yliopistolle pyöräilee alle 10 minuutissa.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail