38
2/2013
PROJEKTIUUTISET
Alma-talo
Alma-talo
Alvar Aallon katu 3, Helsinki
Bruttoala
Tilavuus
Rakennusaika
Rakennuttaja
Pääkäyttäjä
20 082
m
2
83 376
m
3
4/11–11/12
Keskinäinen
Eläkevakuutusyhtiö Etera
Alma Media Oyj
Arkkitehti
Sisustusarkkitehdit
Rakennuttajakonsultti
Rakennesuunnittelu
KVR-urakoitsija
Arkkitehtitoimisto JKMM Oy,
pääsuunnittelija arkkitehti Juha Mäki-Jyllilä
Gullstén & Inkinen Oy
ISS Proko Oy
Finnmap Consulting Oy
Lemminkäinen Talo Oy
j k m m
a r c h i t e c t s
Eläkevakuutusyhtiö Eteran
laadukkaissa tiloissa
viihdytään
Toimivat toimitilat hyvien liikenneyhteyksien varrelta
etera.tiloja.
–
Toimitilamme sijaitsevat nyt uudessa
kohteessa yhdessä kerroksessa aiemman
kahden sijaan, mikä tehostaa ja helpottaa
yhteistyötä. Odotamme tilojen vahvista-
van joukkuehenkeämme entisestään. Rat-
kaisevia tekijöitä oli myös keskeinen sijain-
ti loistavien kulkuyhteyksien varrella, Vice
President, Compensation & Benefits
Mer-
ja Ingberg
kertoo.
Ahlstromillä on tarvetta sekä perintei-
siin toimistohuoneisiin että tiimihuonei-
siin mutta myös avotilakokonaisuuksiin ja
erikokoisiin neuvottelutiloihin.
–
Lisäksi halusimme miellyttävät taukoti-
lat, jossa henkilökuntamme voi luontevas-
ti kokoontua kahvikupilliselle tai sisäiseen
tiedotustilaisuuteen. Olemme tyytyväisiä
lopputulokseen.
Ympäristö- ja yhteiskuntavastuuasiat
ovat yhtiölle niin ikään tärkeitä.
–
Uusi toimitalo on moderni ja valoisa
rakennus, joka huomioi ympäristön. Kä-
vimme rakentamisen aikana tiivistä kes-
kustelua Alman kanssa esimerkiksi siitä,
mitä kaikkea meidän kannattaa tehdä yh-
dessä, jotta vähentäisimme muun muassa
liikennettä talossa.
Ruokaa asiakkaiden mukaan
Alma-taloon avattiin joulukuussa 2012
Suomen ensimmäinen Fazer-brändin alla
toimiva henkilöstöravintola. Uuden kon-
septin tavoitteena on luoda tulevaisuuden
asiakkaita palveleva lounasravintola, jossa
palveluaste on peruslounasravintolaa kor-
keampi.
–
Konseptia luodaan yhdessä asiakkaita
kuunnellen. Sesonkien vaihtelu näkyy tuo-
tetarjonnan raaka-aineissa, operatiivinen
päällikkö
Ritva Junnila
Fazer Food Servi-
cestä kuvailee.
Jo ennen ravintolan avautumista tule-
ville asiakkaille tehtiin kysely. Vastausten
perusteella asiakkaat arvostavat erityises-
ti ystävällistä ja sujuvaa asiakaspalvelua.
Lounaan perustaksi toivottiin modernia
kotiruokaa, joka täydentyisi kasvisruualla
ja salaateilla. Ravintolasta voi ostaa ruokaa
myös kotiin.
–
Vaikka ravintola toimii Alma-talossa,
se on avoin kaikille. Ravintolassa voi pii-
pahtaa vaikka viinilasilliselle tai iltapalalle
ennen konserttia.
■
Rakennuttaja
Pää- ja arkkitehti-
suunnittelu
Rakennuttajakonsultti